Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@04:36:53 GMT

اجرای قانون جدید چک نیازمند یک بسترسازی جدید است

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۸۴۵۰

اجرای قانون جدید چک نیازمند یک بسترسازی جدید است

با اجرایی شدن قانون جدید چک، انتظار می‌رود برای اتصال خودپردازها به سامانه صیاد، مشکلات صاحبان کسب و کار در مناطق محروم برای ثبت و تأیید چک حل شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ ثبت اطلاعات در سامانه صیاد و سایر شرایط جدید قانون چک از ابتدای سال 1400 عملیاتی شد و دارندگان چک باید این اطلاعات را بر اساس قانون، در سامانه صیاد ثبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأکید می‌شود؛ ثبت چک در سامانه صیاد بانک مرکزی از اهمیت بالایی برخوردار است و از ابتدای امسال، کارسازی چک‌های جدید صیادی که در سامانه صیاد ثبت نشده‌اند، توسط بانک‌ها صورت نمی‌گیرد. با مقایسه آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی، تأثیر الزامی شدن ثبت اطلاعات چک در افزایش اعتبار چک‌های صادرشده بیش از پیش نمایان می‌شود.

آمار خیره‌کننده کاهش برگشت چک با اجرای قانون جدید

طبق آماری که آمنه نادعلی‌زاده، سخنگوی اجرای قانون جدید چک بانک مرکزی ارائه داده است، از ابتدای فروردین تا انتهای خرداد ماه 1400، نسبت چک برگشتی به چک‌های مبادله شده برابر با 3.5درصد، در دسته چک‌های جدید است. این در حالی است که آمار چک‌های برگشتی از دسته چک‌های قدیمی در این بازه زمانی برابر با 8.5 درصد چک‌های مبادله شده است. لازم به ذکر است که این نسبت در همین دوره سه ماهه در سال 1399، برابر با 16درصد بوده است.

با توجه به تأثیر مثبت الزامی شدن ثبت و تأیید اطلاعات چک بر کاهش آمار چک‌های برگشتی بر اساس قانون جدید چک، انتظار می‌رود فرایند ثبت و تأیید اطلاعات چک توسط بانک مرکزی و شبکه بانکی، برای کاربران تسهیل شود زیرا برخی از صاحبان کسب و کار در ثبت چک در سامانه صیاد با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

خودپردازها تسهیل‌کننده اجرای قانون جدید چک

از مهم‌ترین مشکلاتی که صاحبان کسب و کار با ثبت و تأیید اطلاعات چک در سامانه صیاد مواجه هستند، عدم دسترسی به اینترنت و گوشی هوشمند است. البته بانک مرکزی برای رفع این مشکل، امکان ثبت و تأیید چک به صورت مراجعه حضوری به شعب بانکی را فراهم آورده است؛ اما مراجعه به بانک بعد از هر بار صدور چک جهت ثبت و تأیید آن، امری وقت‌گیر به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر، اگرچه امکان ثبت و تأیید چک با استفاده از نرم‌افزارهای موبایلی و اپلیکیشن‌های تجاری نیز فراهم است اما بعضی افرادی که در مناطق محروم صاحب کسب و کار هستند، به این راه‌های ثبت و تأیید چک دسترسی ندارند. از این رو برای حل مشکل این دسته از افراد نیز لازم است تا راهکاری برای ثبت و تأیید چک در نظر گرفته شود. اتصال خودپرداز به سامانه صیاد می‌توانند بهترین راهکار در جهت افزایش دسترسی به سامانه صیاد باشد.

در بخشی از گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس در رابطه با بررسی نحوه اجرای قانون اصلاح قانون صدور چک در مورد اتصال خودپردازها به سامانه صیاد، اشاره شده است: "برای پیشگیری از وقوع مشکلاتی مانند عدم ثبت اطلاعات برگه چک در سامانه صیاد به دلیل عدم دسترسی به اینترنت یا گوشی هوشمند و ... ضروری است که بستر و زیرساخت لازم برای سهولت امکان ثبت اطلاعات برگه چک در سامانه صیاد و تأیید اطلاعات برگه چک و همچنین ثبت انتقال برگه چک برای مردم و کسب و کارها فراهم شود. با توجه به غیرفعال بودن گزینه سامانه صیاد در خودپردازها، ضرورت دارد کلیه بانک‌ها نسبت به فراهم کردن زیرساخت لازم و فعال کردن گزینه سامانه صیاد در خودپردازها اقدام کرده و بانک مرکزی نیز بر این امر تا تحقق کامل آن نظارت کند."

استعلام سابقه صادرکننده چک با کمک سامانه صیاد

شاید برای شما این سؤال پیش آمده است که لزوم ثبت و تأیید اطلاعات چک در سامانه صیاد چیست؟ بر اساس آسیب‌شناسی‌هایی که از مشکلات ناشی از چک قبل از اصلاح قانون چک صورت گرفته، یکی از عوامل اصلی در کاهش اعتبار چک‌های مبادله شده، عدم تقارن اطلاعاتی بین صادرکننده و گیرنده چک بوده است. در جهت رفع این مشکل و کاهش میزان چک‌های برگشتی، نوآوری‌هایی در قانون جدید چک پیش‌بینی شده است. یکی از این نوآوری‌ها، ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد بانک مرکزی است.

با ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد بانک مرکزی، این امکان فراهم می‌شود تا افراد بتوانند قبل از دریافت چک از صادرکننده آن، اعتبار او و اطلاعاتی از قبیل میزان چک‌های برگشتی رفع سوء اثر نشده، تعهدات جاری که هنوز مهلت سررسید آن فرا نرسیده است و همچنین سقف اعتباری شخص صادرکننده را مورد بررسی قرار دهند. در این صورت، اگر شخص گیرنده تشخیص دهد که انجام معامله برای او با ضرر همراه خواهد بود، می‌تواند از انجام معامله خودداری کند.

فراهم کردن امکان اجرای قانون چک با ثبت چک در صیاد به وسیله خودپرداز

با توجه به اهمیت ثبت چک در سامانه صیاد و در جهت رفع مشکلات برخی صاحبان کسب و کار در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد، بانک مرکزی باید بانک‌ها را موظف به اتصال خودپردازها به سامانه صیاد کند تا امکان ثبت و تأیید چک برای همه افراد فراهم شود. موضوعی که می‌تواند برخی مشکلاتی که صاحبان کسب و کار با آنها مواجه هستند را به حداقل برساند.

جلوگیری از هزینه‌‌کرد اضافی با کاهش پرونده‌های قضائی مرتبط با چکویدئوکامنت| تأمین آسان نقدینگی با اجرای قانون جدید چک

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون اصل نود قانون کمیسیون اصل نود اطلاعات چک در سامانه صیاد ثبت و تأیید اطلاعات چک ثبت چک در سامانه صیاد چک در سامانه صیاد اجرای قانون جدید چک صاحبان کسب و کار سامانه صیاد ثبت و تأیید چک چک های برگشتی ثبت اطلاعات بانک مرکزی امکان ثبت برگه چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور

    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ طا‌ها دلداده با اعلام خبر بارگذاری اطلاعات عملیات خرید تضمینی گندم در سامانه جامع اطلاعات این شرکت گفت: این اطلاعات توسط کاربران به صورت آنلاین قابل مشاهده و رصد است. دلداده با بیان اینکه در حال حاضر عملیات خرید تضمینی گندم در استان‌های کرمان، خوزستان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان آغاز شده است، افزود: مدیران کل غله استان‌های مذکور برای راه‌اندازی و بارگذاری اطلاعات خرید در سامانه جامع فناوری، همکاری خوبی با این اداره کل و اداره کل خرید داخلی داشته‌اند.   وی با اشاره به اینکه برای راه‌اندازی سامانه مذکور در معاونت برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران، کار کارشناسی و تلاش‌های بسیاری انجام شده است تا مأموریت تحویل گندم از کشاورزان گندمکار به خوبی به پیش برود، اظهار کرد: درج و بارگذاری اطلاعات خرید تضمینی در این سامانه، فرآیند تحویل گندم و پرداخت پول گندم را تسهیل کرده و با رصد آنلاین داده‌های خرید تضمینی گندم، می‌توان برای برنامه‌ریزی این عملیات بزرگ بازرگانی کشور از آن اطلاعات استفاده کرد.   مدیرکل فناوری اطلاعات شرکت بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: این سامانه به کاربران اجازه می‌دهد تا میزان خرید تضمینی گندم و پرداخت میزان پول آن را به تفکیک استان، شهرستان و مرکز خرید به صورت آنلاین مشاهده کرده و از کم و کیف آن مطلع شوند.

دیگر خبرها

  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان